Makó Színes

Dalolva nyitotta meg a tanévet a SZIGNUM új igazgatója

A két tannyelvű iskola mai tanévnyitó ünnepségén kétosztálynyi elsőst fogadtak ünnepélyesen általános iskolássá. Horváth János igazgató a beszédében énekelt és gitározott is. A nyári táborok beszámoló óráira pedig biciklivel érkezett.

Szabó Anita – Makó
– Nagy és meghatározó dolgok csak lelkesen születhetnek. Ilyenkor azt érezhetjük, hogy minden lehetséges, nem szorongunk, és nem félünk az ismeretlentől. Erre a belső alkatra szükségünk van tanév elején. De úgy, hogy annak lelke is legyen. Tehát hasson kifelé és így felfelé is – buzdította a Szent István Egyházi Iskola közösségét Horváth János igazgató, de nem csak szavakkal, hanem egy dal eléneklésével is, amelyet gitáron kísért. A most kezdett esztendő lelkes alapgondolatát egy-egy színes gumi karkötő is jelezte a tanárok és diákok csuklóján, amit az első tanítási napon viseltek.

navigate_before
navigate_next

Fotó: Mészáros Ildikó

Ha a tanulók az első becsengetésnek nem is annyira, de egymás viszontlátásának érzékelhetően mindenképpen örültek. A belvárosi Szent István Király templomban tartott ünnepség előtt élénk társalgás folyt a nyári élményekről. Kissé megszeppenten, de érdeklődve várta szeptember elsejét kétosztálynyi kisdiák, akik számára igazán különleges volt ez a péntek, hiszen először lépték át az iskola kapuját SZIGNUM-osként. Ezt jelképezve, a tanévnyitón megkapták a narancssárga nyakkendőt és a legnagyobbak, a nyolcadikosok kísérték őket a ceremóniára. Rajtuk kívül az ötödikes diákokat is felsősökké avatták. A 37 tanuló egy magyar-angol két tanítási nyelvű és egy angol nyelvi tagozatos osztályban folytatja tovább tanulmányait.

Szeptember elseje osztályfőnöki órákkal folytatódott a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában és a nyári táborok beszámolóival zárult a tornateremben, ahová az igazgató stílusosan kerékpárral érkezett. Jövő héten kezdődik a tanítás, amire a Jóisten áldását a vasárnapi Veni Sancte misén kéri a közösség.