Hírek Makó

Szegedről érkezett a segítség a háromtagú makói családnak

A Demokratikus Koalíció közbenjárásával jutott el egy makói családhoz a szegedi Kalassai család felajánlása. Az iskolai felszerelések és bútorok mellett ruhát is kapott Vikintháné Mádi Krisztina.

Gajáta Fanni – Makó

A DK segít! program keretében Vikintháné Mádi Krisztinát segítette a szegedi Kalassai család, mely iskolai felszereléseket – két darab táskát, rajz-, írólapokat és ceruzákat küldött -, valamint szekrénysort, szőnyeget, ruhákat, szobabútorokat és meglepetés fiúknak való játékot ajánlott fel a makói háromtagú családnak.

Vikintháné Mádi Krisztina két gyermekével – a két és fél éves Krisztina Amirával és a 13 éves Mihállyal – albérletben élnek. Az édesanya elmondta, körülbelül havi 86 ezer forintból élnek, mivel ő GYES-en van, míg a párja elhunyt.

navigate_before
navigate_next

– Régebben már kaptunk adományként hűtőt, mosógépet és centrifugát. Ez hatalmas segítség nekünk, mivel a kislány apukája meghalt, én pedig nem tudok dolgozni, mivel GYES-en vagyok – mondta Krisztina.

Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció 4-es választókerületi elnöke hangsúlyozta, a csütörtök délutáni akció hatalmas összefogás eredménye. A DK közbenjárásának köszönhetően egy makói vállalkozó vállalta az adományok átszállítását Szegedről Makóra. Emellett a párt tartós élelmiszerrel is meglepte a családot.

– A továbbiakban is tervezünk hasonló akciót, mivel az alapítvány segítségével hamarabb találunk rászoruló családot. Nagyon szívesen segítünk: pakolunk, vagy épp megvesszük az élelmiszert – tette hozzá az elnök.