Könyvbemutatóval egybekötött tanévnyitót rendeztek ma délután a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában. A 2017/2018-as tanévet 135 kilencedikes és ötödéves diák kezdi meg. A Csendőrlaktanyától az iskoláig – Képek és történetek a 135 éves Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola múltjából című kötetből 600 példány jelent meg.

Gajáta Fanni – Makó

Az elmúlt évek statisztikáit nézve egyre népszerűbb a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola: a tanulók immáron nemcsak Makóról és térségéből, hanem Szeged melletti községekből is érkeznek. Idén összesen 135 diákot tudtak beiskolázni a kilencedik osztályban és az ötödéveseknél.

– Úgy gondolom, hogy a szakmák elcsatolása után az iskola talpra állt és elindult. Öt szakmában sikerült a tanulókat beiskoláznunk – fogalmazott Horváth Zoltán igazgató. Hozzátette, az iskola életében újabb mérföldkő várható, ha az agrár precíziós gazdálkodási ismeretek szak is elindulhat.  – Ezzel már jó néhány év óta próbálkozunk, s most úgy néz ki, hogy közel kerülünk hozzá: egy nyertes pályázatnak köszönhetően szaktanárokat felkészíthetünk erre a szakoktatására.

A diákokat egy új épület fogadta a tanévnyitón: mintegy 350 millió forintból újult meg az iskola az EGT Alap, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a makói önkormányzat segítségével.

Galéria:

A tanévnyitót egy könyvbemutató is követte. Az intézmény alapításának 135. és a jelenlegi épület 90. évfordulójának alkalmából egy képes kötet jelent meg, amelyben egykori és a jelenlegi igazgató is írt. A hiánypótló alkotást az iskola saját forrásból finanszírozta és a 600 példány bruttó 800 ezer forintba került.

A kötet bemutatóján közreműködött Urbancsok Zsolt, valamint az iskola egykori diákja Gergely Gábor, a Hagymatikum Gyógyfürdő Zrt. igazgatóságának elnöke. Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntötte az érdeklődőket. A város első embere egykor még a jelenlegi iskola jogelődjében is dolgozott. Beszédében kiemelte, a városvezetés mindent megtesz a mezőgazdaság támogatásáért – támogatják a létrejött mezőgazdasági szövetkezetet,”Makó számít Rád!” ösztöndíjprogramot alapítottak a középiskolásainknak és népszerűsítik a mezőgazdaságot a Hagymafesztiválon is.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest