Ma még 31, pénteken pedig 34 fok lesz, de szombaton és vasárnap már esővel jön a lehűlés. Nagykabát azért még nem kell.

MH-Makó

Egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront érkezik, mely jó pár napig itt marad, így több helyen jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, feltámad a szél, és több fokkal visszaesik a hőmérséklet, véget ér az igazi nyár – írja az Időkép.

A front hatására a Dunántúlon már pénteken előfordulhatnak záporok, zivatarok, és az északnyugatira forduló szél is feltámad, máshol viszont még a napsütés fog dominálni. Nyugaton 27-28 fok körül, az ország többi részén még 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Szombaton a gyakran megnövekvő felhőzetből már többfelé kell záporokra, zivatarokra számítani. A Dunától keletre a nyugati, délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szelet kísérhetik élénk, zivatar idején erős, viharos lökések. Megkezdődik a lehűlés: a Dunántúlon már csak 20-25, a Dunától keletre még 26-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is sokfelé leszakadhat az ég, délkeleten, keleten akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez jégeső, felhőszakadás és szélvihar társulhat. Zivataroktól függetlenül is élénk, nyugaton és északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Itt lesznek helyek, ahol már a 20 fokot sem éri el a legmagasabb hőmérséklet, keleten is mérséklődik a felmelegedés, errefelé azonban még 24-26 fok is lehet.

Hétfőn előreláthatólag folytatódik a csapadékos, szeles idő, és jelentősen lehűl a levegő, az ország legnagyobb részén 20 fok alatt maradnak a maximumok. Beköszönt a kora ősz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest