Négy héten át várta a kiszombori kukorica útvesztő a vendégeket, érdeklődőket. Minden szombaton tematikus nappal készültek a szervezők, azonban hétköznap is ki lehetett jutni a labirintusból. Idén egy anonim támogató 100 ezer forintot ajánlott fel a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör és az útvesztő számára.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Idén a tavalyinál egy picivel kevesebben, de így is mintegy 2300-an látogattak ki a kiszombori kukorica útvesztőbe – a szervezők szerint ez a nagyon meleg és a két esős hétvégék miatt lehetett. Azonban többen este mentek ki és indultak útnak a Rónay-tematikájú tengeri labirintusnak.

Endrész Erzsébettől, a Kiss Mária Hortensia Honismeret Kör vezetőjétől megtudhattuk, hogy az ország számos pontjáról érkeztek látogatók, még az Északi-középhegységből is voltak kiszabadulók.

– Sok visszatérő látogatóink is volt, de úgy látom, hogy az ország nagy részéből érkeztek hozzánk – tette hozzá a vezető. – A kukorica útvesztővel az volt a célunk, hogy minél több embert megmozgassunk. A téren ingyenesek voltak a programok. Mi nem a pénzre megyünk, hanem arra, hogy jól érezzék magukat a kilátogatók és ismerjék meg Kiszombort, amennyire csak lehet.


A záráskor így nézett ki a látogatói térkép. Forrás: utveszto.com

Minden szombaton tematikus nappal várták az érdeklődőket és a legsikeresebb hétvége az ősmagyar nap volt. Ekkor a Bökény Népe Egyesület és Szabad Madár Íjász Csapat is közreműködött. Az utolsó napon – amikor délután esett az eső – még este is nekiindultak az útvesztőnek: helyiek és kecskeméti csapatok 20 óra után vágtak neki. Az idei útvesztőnek egy nagy meglepetése is volt: egy anonim adományozó 100 ezer forintot ajánlott fel a program leszervezéséhez és a honismereti kör számára.

– Annyit elárulhatok, hogy egy elszármazott kiszombori illetőről van szó. Annyit még hozzátette, hogy minden évben szeretné támogatni az útvesztőt. Ebből a pénzből mi is szórakozunk egy kicsit, ugyanis el szeretnénk valamerre utazni – fogalmazott Erzsébet.

Az útvesztő létrehozásában 25-en vettek részt: ügyeletet vállaltak és segítettek a ki-be pakolásban a négy hét alatt. A kör vezetője elárulta: a jövő évi jubiláló útvesztő alapjához már vannak ötletek, azonban nem szeretne több információt adni róla – maradjon titok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest