Összesen 100 millió forintot fordítanak a HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumára. Nemcsak a fenntartótól kaptak támogatást, hanem a makói önkormányzattól is.  Napkollektorokat is telepítenek az iskola sportcsarnokára.

Gajáta Fanni – Makó

Jelentős összeget fordíthat felújításra és karbantartásra a makói Návay iskola, ugyanis a fenntartótól és az önkormányzattól is részesültek anyagi támogatásban. Kincses Tímeától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, 50 millió forintot kaptak a fenntartótól és egy pályázatnak köszönhetően 50 millió forintból napkollektorokat telepíthetnek az iskola sportcsarnokára. A városvezetés 5 millió forinttal támogatta a homlokzat teljes felújítását, mely összesen 7 millióba került. Emellett a szárazkapu bejáró is új ajtókat kapott – s miután hagymaházi munkálatok befejeződtek, a diákok a Posta utca felől is bemehetnek az intézménybe.  S hogy mi minden újult meg a Návayban, arról hallgassák meg az igazgatót.

A munkálatokban a návays diákok is kivették a részüket. Az igazgató elmondta, a kőműves és festő tanulókat a Baustudium Szakképzési és Átképzési Kft. alkalmazta nyári szakmai gyakorlat keretén belül.

Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, a városvezetés fontos célkitűzése volt, hogy a makói oktatási intézmények megújulásában segítséget nyújtson: bölcsődék, óvodák, az Almási utcai általános iskola és a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola részére is pozitívan döntött a grémium.

 

– Nem volt kérdés, hogy a Návay kérelmét is támogatja a képviselő testület. Úgy gondolom, ez egy olyan ügy, amely nemcsak az iskolát érinti, hanem Makó közösségét is, azért is, mivel a belvárosban egy nagyon szép patinás épület tudott ezáltal megújulni – tette hozzá az alpolgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest