Kék hírek Térség

Távirányítós bombákkal fenyegetőzött – egy koldus ruhái miatt

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron távirányítós bombákkal fenyegetőzött. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a vádlott 2017. június 30-án délután 5 óra körül Szegedről egy nyilvános fülkéből telefonált be a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába és azt közölte, hogy Szegedről beszél, komoly problémája van, mégpedig az, hogy a városgazdálkodás kinn volt és összeszedte egy koldus ruháit. Közölte azt is, hogy ez a koldus katonai akadémiát végzett és két darab távirányítós bombát helyezett el a városgazdálkodás területein, hiába voltak ott biztonsági őrök, be tudott oda menni.

A vádlott fenti valótlan bejelentésével, amely szerint a Szegedi Környezetgazdálkodási és Nonprofit Kft. területén bombákat helyezett el,  a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állított, egyben azt a látszatot is keltette, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget.

A járási ügyészség a vádlottat közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolja, amelyet egyébként többszörös visszaesőként követett el. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.