Hírek Térség

Nem lett kész tanévkezdésre az apátfalvi sportcsarnok

Pénteken a tanítás első napján még nem lesz kész a 938 millióból épülő sportcsarnok, de nem is lesz tesióra aznap. Az átadás a jövő hét elejére várható, avatni pedig októberben fogják.

Korom András – Apátfalva

Lemaradt a tanévkezdésről az apátfalvi sportcsarnok kivitelezője, hiszen szeptember 1-jén még biztosan nem végeznek a munkálatokkal.

– A burkolat lerakása és a lelátók beszerelése zajlik, illetve még nem szerelték fel a szellőzőberendezést és a napelemparkot sem és a villany bekötése is csak most van folyamatosan – sorolta a még hátralévő munkákat Szekeres Ferenc. A polgármester hozzátette, péntekre, az első tanítási napra még nem lesz kész az épület, igaz aznap csak délig lesznek a gyerekek az iskolában és nem lesz testnevelés órájuk sem.

– Hétfőn azonban már ott kellene tartani a tornaórákat a gyerekeknek. Hogy meglesznek-e addigra a működési engedélyek nem tudjuk, csak reméljük. Az engedélyeket egyébként a kivitelező szerzi be.

Az apátfalvi sportcsarnokot egyébként tulajdonképpen ajándékba kapta az apátfalvi önkormányzat, a kormánytól, köszönhetően Lázár János közbenjárásnak, mintegy 938 millió forint értékben. A Templom utcai volt iskola helyén készülő építményt a tanórák után bárki használhatja majd.