Hírek

Nem csak Makó támogatta az iskolakezdést

Csanádalbertin gyermekenként 10 ezer, Kiszomboron 5 ezer, míg Maroslelén is 5 ezer forintos óvoda és iskolakezdési támogatást kapott minden a helyi intézményekbe járó gyerek. Magyarcsanádon is lehetett ilyet kérni 156-an éltek a lehetőséggel. A képek Csanádalbertin készültek: Fotó: Szabó Dóri.

Korom András – Makó Járás

Nem csak Makón, de a makói járás több településén is a zsebébe nyúlt a helyi önkormányzat, hogy segítse a szülők számára az iskolakezdést. A makói önkormányzat mind a 272 makói általános iskolásnak juttatott fejenként 3-3 ezer forintos iskolakezdési támogatást.

A csanádalberti képviselők az egy héttel ezelőtti rendkívüli testületi ülésükön tárgyalták és módosították a szociális ellátásokról szóló helyi rendeletet és döntöttek arról, hogy mind a 89 bölcsődés, óvodás és iskolás gyermek 10 ezer forintos iskolakezdési támogatásban részesül. Az utalványokat ma délután vehették át a gyerekek és szüleik a községházán.

Csanádalberti: Anyu, itt írd alá! Fotó: Szabó Dóri

Kiszomboron az óvodások 5-5, az általános iskolások pedig 8-8 ezer forintos tanévkezdési támogatást kapnak az önkormányzattól, köszönhetően annak, hogy év közben a szociális és gyermekjóléti feladatok ellátására több mint 11 millió forintot kapott a község.

Maroslelén augusztus elején összesen 209 gyerek 63 óvodás és 146 iskolás kapott 5-5 ezer forintos óvoda- vagy iskolakezdési támogatást.

Magyarcsanádon július közepétől augusztus közepéig lehetett kérelmezni az óvodai, iskolai nevelési támogatást (mely gyermekenként 5000 forintos Erzsébet utalványt jelent). Itt ezt a helyi óvodás, iskolás gyerekek mellett a középiskolák nappali tagozatos diákjai, illetve a speciális oktatást nyújtó iskolákban tanulók is kérhették ezt. Az egyik fontos feltétele az volt, hogy a gyerekeknek az előző tanévben 30 napnál több igazolatlan hiányzásuk nem lehetett. Itt összesen 156-an kaptak támogatást.