Galéria Színes

Ismét ecsetet ragadtak a JAG-os gólyák

Ahogy már hagyománnyá vált a József Attila Gimnáziumban, a tanév kezdés előtt gólyatábort szerveznek az 5. és 9. osztályosok számára. A kétnapos program első napja az ismerkedésé és a teremfestésé.

Gajáta Fanni – Makó

A JAG-os gólyatábor már öt éves hagyományra tekint vissza. A kétnapos program célja, hogy a tanév megkezdése előtt jobban megismerkedjenek a diákok egymással, a tanárjaikkal és magával az iskolával. Délelőtt játékos vetélkedő keretein belül barátkoztak egymással a diákok, majd a közös ebéd után a teremfestéssel folytatódik a nap.

– Ahogy befejeződik a tanév és megtudom, hogy kik lesznek az új osztályfőnökök és melyik termet fogják megkapni, megkezdődik az ötletelés. Rengeteg levélváltás után születik meg a végleges minta – fogalmazott Kocsisné Maráczi Margit rajz- és médiaszakos tanárnő.

Öt tanteremben ragadnak ecsetet az új diákok: minden helyiségben egy cím alapján készülnek a rajzok. Az 5. osztályosok Keith Haring nyomán, a 9. a-sok az évszakvarázst, a 9. b-sek amerikai szimbólumokat, a 9.c-sek a zenei virágait és a 9.d-sek az olvasás örömét festették fel a falakra. Nem kell aggódnia, ha elfogynak az üres teremfalak. A rajz- és médiaszakos tanárnő elmondta, akkor a folyosón folytatódik a munka.

Lovai Attila az ének-zene teremben segédkezett, ugyanis 2 nap múlva abban a teremben lesz osztályfőnöki órája a diáktársaival és osztályfőnökével. A 14 éves fiú humán tagozatos lesz, ugyanis különösképpen érdeklődik a történelem és az irodalom iránt és ügyvéd szeretne lenni.

– Az Almási utcai általános iskolába jártam és most gólya vagyok. Azt hittem, rosszabb lesz és nem leszünk jóban a srácokkal, de eszméletlen, nagyon jó itt! 30-an leszünk az osztályban, és ha jól számoltam, a lányok többen lesznek, mint fiúk – mondta Attila. – Azért választottam a JAG-ot, mivel édesanyám ide járt és még a tablója is kint is van. Mesélt az iskoláról és nagyon megtetszett.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Huszár Szabolcs igazgatóhelyettestől megtudtuk, az elmúlt évek tapasztalati szerint a diákok örömmel vesznek részt a gólyatáboron. Ilyenkor a felsőbb tagozatos gyerekek is segítenek az újaknak.

– Az iskola nagyon sikeres beiskolázási programon van túl, ugyanis az elmúlt öt évben folyamatosan nőtt a jelentkezők száma. Idén 4 kilencedik osztály és 1 ötödik osztály lesz, ahol másfélszeres túljelentkezés mellett sikerült egy 28 fős osztályt indítanunk – fogalmazott az igazgatóhelyettes.