Színes

9 bográcsban rotyogtak a finomságok

Az ópusztaszeri Pszichiátriai Otthon főzőversenyre invitálta a Csongrád Megyei Napsugár Otthon intézményeit. A legjobb bográcsos ételről a zsűri döntött.

Gajáta Fanni – Ópusztaszer

Szorgosan dolgoztak a Csongrád Megyei Napsugár Otthon lakói szerda reggel Ópusztaszeren. A Pszichiátriai Otthon már harmadik alkalommal rendezett bográcsos főzőversenyt az intézetben, amelyen a kisteleki, ruzsai, az ásotthalmi, a mórahalmi idősek otthona, a szegedi Vakok Intézete és az ópusztaszeri lakóotthon lakói, illetve a vásárhelyi Szivárvány Otthon lakói vettek részt.

A csapatok különböző ételeket készítettek bográcsban, így az ötfős zsűri többek között gulyáslevest, pásztortarhonyát, paprikás krumplit és kakaspörköltet is kóstolhatott. A legjobb bográcsos oklevelet kapott, de a többi résztvevő is emléklapban részesült.

Simon Györgyi, az ópusztaszeri intézmény részlegvezetője elmondta, minden csapat önállóan főzött és az alapanyagokat mindenki saját maga finanszírozta. Ahogy tavaly, idén sem maradhatott el az édesség: a résztvevők kókuszkockát készítettek az ebéd végén.

– A lakóknak lehetőségük van kreatív foglalkozáson is részt venni és sportolhatnak is – tette hozzá a részlegvezető.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A jó hangulatú napon mindenki jól érezte magát, ugyanis a különböző otthon lakói között szoros barátságok alakultak ki az évek során.