Színes

A Lannister-ház lovai a makói Lenhardt-féle szügyet viseltek

Nagy volt a meglepetés Lenhardt Béla és édesapja számára, amikor viszontlátták munkájukat a Trónok harca című nagy sikerű sorozatban. Valószínű, hogy egy viszonteladó által kerülhetett a sorozatba a makói termék.

Gajáta Fanni – Makó

A makói Lenhardt Szíjgyártó vállalkozás már a világ számos pontján ismerik – köztük Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Dél-Afrikában, az Arab Emirátusokban és Japánban is. Azonban, egy sorozatnak köszönhetően több ezren is láthatták a Lenhardt-féle lószerszámokat.

– Egy barátom ajánlotta a Trónok harca című sorozatot, amelyet el is kezdtem nézni. Mindjárt, a legeslegelső rész közepén azzal kellett szembesüljek, hogy nagyon ismerős az a felszerelés, amely a lovakon van. Szóltam apunak is, hogy nézze meg ő is és elég egyértelmű volt, hogy ez az általunk készített felszerelésekről van szó – mesélte Lenhardt Béla. Mint mondta, felismerték a saját kézjegyüket és a szakmabeli stílusokat is. Megdöbbentek, hiszen viszontlátták a munkájukat.

Tywin Lannister és a testőrség lovain is makói lószerszámok vannak. Forrás: Home Box Office Inc.

A Lenhardt-féle lovaglókantár és szügyelőt Tywin Lannister és az testőrség lovai viseltek.  Míg az utóbbi díszesebb, magyaros stílusú a szügyelő, addig Lannisteré letisztult, egyszerű a lószerszám – magyarázta a bőrműves. A jelenetet többször is visszatekerte Béla.

A 144 éves tradícióra visszatekintő családi vállalkozásnak ez volt az első eset, hogy viszontlátták munkáikat egy ilyen népszerű sorozatban. Úgy vélik, egy viszonteladó által kerülhetett a Trónok harcába a munkájuk. A szakma apáról fiúra száll, s mindent a saját kezükkel készítenek el – ettől is különlegesek a Lenhardt-féle használati tárgyak vagy éppen lószerszámok.