Hírek Makó

Ingyenes tankönyv mellé 3 ezer forint is jár Makón

Ma reggel kezdték meg a tankönyvek osztását az Almási iskolában. Idén 272-en kezdik meg itt a tanévet, illetve ennyi tanuló részesülhetett a beiskolázási támogatásban a tanintézményben.

Gajáta Fanni – Makó

Ahogy korábban írtuk, a makói grémium idén is megszavazta a 3 ezer forint értékű beiskolázási támogatást. Az utalványokat három makói papír-írószerben lehet beváltani október végéig. Ebben az esztendőben 1661 általános iskolás részesül a támogatásban.

Az Almási utcai általános iskolában ma reggel már sok gyerek és szülő állt sorba, hogy átvegyék az idei tankönyveket. A könyvek mellett a 3 ezer forintos beiskolázási támogatást is kiosztották a családoknak.

– Mi örülünk ennek a támogatásnak, ugyanis még van mit pótolni, főleg a nagyobb lánynál, mivel nem kaptunk listát, hogy mit kell bevásárolni. Még venni kell írószereket, rajzlapokat és amit a tanárnők javasolnak – fogalmazott Fodorné Laudisz Ilona. Kisebb gyermekei – Panna és a Dorka – még almásisok, nagyobb fia pedig a Galambban tanul. – Mi már ott hagytunk 38 ezer forintot a boltokban a három gyermek felszerelésére: iskolatáskát, írószereket, füzeteket és papírokat vettünk. Próbáltunk mindenből jó minőséget választani, így nem olcsó mutatvány.

Kovács Sándor önkormányzati képviselő is részt vett a tankönyvosztáson. A képviselő elmondta, a szülők visszajelzése alapján mindenki örült a támogatásnak.

– A makói önkormányzat is csatlakozott a kormány azon szándékához, hogy az iskoláskorú gyermekek tanulását támogassa, a szülők terheinek csökkentése. Az ingyenes tankönyv mellé beiskolázási támogatásban részesítjük az általános iskolásokat  – fogalmazott a képviselő.