Kék hírek Térség

20 kiló marihuánát próbált becsempészni

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a montenegrói férfival szemben, aki ez év tavaszán próbált meg közel 20 kg marihuanát Magyarországra csempészni.

 A vádirat szerint a vádlott idén március előtt lakóhelyén, Montenegróban megismerkedett az eljárás során ismeretlenül maradt személyekkel, akiktől kölcsönkért és akik felé közel 9 ezer eurós tartozása keletkezett. Mivel adósságát törleszteni nem tudta, ezért elvállalta az ismeretlenek megbízásából, hogy Svájcba kábítószert csempész és így visszaadja a kölcsönt.

A megállapodás értelmében 2017. március 4-ét megelőzően két nappal átadta megbízóinak a birtokában levő gépkocsit azért, hogy el lehessen rejteni benne a kábítószert. A vádlott 2017. március 4-én reggel jelentkezett belépésre személygépkocsival Magyarország területére Szerbia irányából az autópálya határátkelőhelyen, Röszkénél.

A beléptetés során az autót ellenőrizték, majd a kábítószer-kereső kutya jelzését követően a gépkocsi több pontján elrejtett 40 csomag, mintegy 20 kg kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A nyomozás során kiderült, hogy a gépkocsit több ponton is átalakították azért, hogy a kábítószert el lehessen rejteni benne. Az anyag -amelyet a vádlott be akart csempészni- kannabiszt tartalmazott és a tiszta hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak közel háromszorosa.

 A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.