Kék hírek Makó Térség

Vádat emeltek a Makón gázoló csanádpalotai férfi ellen

Halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a csanádpalotai férfi, aki tavaly novemberben a makói sportcsarnoknál gázolt halálra egy földeáki asszonyt. Archív képünkön helyszínelnek a baleset után.

MH-Makó

A vádirat szerint a vádlott 2016. november 15-én délután 4 óra körül, azaz már sötétedés után – autózott Makón. A vádlott a Csanád vezér téren kialakított zebrát nem megfelelő körültekintéssel és sebességgel közelítette meg Volkswagenjével, így nem adott elsőbbséget a járdáról az úttestre lelépő és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladni szándékozó sértett részére. A vádlott későn vette észre a lelépő földeáki asszonyt, így hiába fékezett, elütötte őt.

A sértett a baleset során olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítást követően meghalt. A bekövetkezett balesetért a vádirat szerint a vádlottat terheli a felelősség, mivel a kijelölt zebrán a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, azt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy ezen kötelezettségének a jármű vezetője eleget tudjon tenni.

A közlekedési szabály szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelíteni az autóval, hogy amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg tudjon állni annak vezetője. Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészség.