Makó Színes Térség

Most Rója miatt pocskondiázzák a makói városvezetőket

Kinyílt a bicska a rendszeresen a makói városvezetőket szapuló facebookos kommentelők zsebében amiatt, hogy a polgármester szerint a politika jelen van a JAG-ban, Czirbus Gábor pedig közölte, a Fidesz helyi szervezete a kampány idejére szabadságra küldené Rója Istvánt.

Korom András – Makó

Farkas Éva Erzsébet a 2014-es kampány idején egy hónapig szabadságon volt, ám Czirbus Gábor nem. Ezt az információnkat a két érintett is megerősítette. Azért kérdeztünk rájuk, mert Rója Istvánnak, s szocialisták országgyűlési képviselőjelöltjének a Fidesz makói szervezete azt javasolta, hogy menjen fizetés nélküli szabadságra a választási kampány idejére.

A Fidesz javaslata, melyet Czirbus Gábor, a párt makói szervezete elnökeként jelentett be, szinte azonnal kicsapta a biztosítékot, a városvezetéssel, illetve a Fidesszel kritikus vagy elkötelezetten baloldali érzelmű kommentálók körében. Alább olvasható két markáns hozzászólás, két aktív, majdnem minden Makóval kapcsolatos cikket kommentáló olvasónktól.

Megkérdeztük a két érintettet, hogy a 2014-es kampány során mennyit voltak távol munkahelyüktől. Farkas Éva Erzsébet, megerősítette fenti információnkat, miszerint a kampány során a KLIK makói tankerülete vezetőjeként 2014 júliusban szabadságon volt. Czirbus Gábor, a Fidesz helyi elnöke pedig azt mondta, hogy akkor az Almási iskolában tanított egyszerű tanárként és nem vett ki szabadságot.

A városvezetőket most a Rója Istvánnal kapcsolatos kijelentéseik miatt számon kérők úgy látszik, egy dologról megfeledkeztek. Míg a jelenlegi polgármester és az alpolgármester 2014-ben Makó érdekében indultak a választásokon (ahogy vélhetően tette ezt az összes képviselő-jelölt, illetve az akkori polgármester), addig most Rója István az országos politikába kíván beleszólni, hiszen Lázár János mandátumára pályázik. Ahogy teszi ezt egyébként Kiss Attila, a Jobbik jelöltje is.

One Response

  1. Nem Rója miatt pocskondiázzák őket, hanem mert valótlanságot állítanak, amihez remek segítséget kapnak például öntől is. Czirbus Gábor nem “egyszerű tanárként” tanított az iskolájában, hanem annak igazgatója volt. Konkrétan tagintézmény vezető. Ha pedig azt állítjuk, hogy Rója nem a makóiak érdekét akarja képviselni országgyűlési képviselőként, mert Lázár helyére pályázik, akkor ez azt jelenti, hogy Lázárnak szintén esze ágában sem volt a makóiak érdekét képviselni – ahogy most sem teszi? Pedig annak idején hatalmas felhajtással és mindent elsöprő kampánnyal sikerült megzsarolni és megfélemlíteni a makói lakosság nagyobbik részét.

Comments are closed.