Hírek Színes Térség

A Wellhelloval, a Punnany Massiffal és Péterfy Borival búcsúzott a SZIN

Négy nap után véget ért a nyár utolsó nagy fesztiválja. Idén is több tízezren érkeztek Szegedre, az előzetes várakozásokkal szemben jól vizsgázott az új beléptető rendszer, de a rendőröknek is akadt dolguk a fesztiválon.

Nagy Szabolcs – Szeged

A Szegedi Ifjúsági Napok hat színpadán idén is számtalan zenei stílus előadói szórakoztatták a fiatalokat, a magyar könnyűzenei élet legismertebb zenekarai számára mára természetes, hogy a Tisza partján zárják a fesztivál szezont.

A fiatalok kedvencének számító Wellhello, Halott Pénz, Vad Fruttik, vagy éppen Punnany Massif koncertjeire mindenhol több ezres közönség kíváncsi, a nagyszínpad minden este megtelt, az első sorokba csak a legkitartóbbak tudtak előreférkőzni. A külföldi fő fellépők közül idén a román származású INNA-t, és Naughty Boy-t hozták el a szervezők, koncertjeik szintén telt ház mellett mentek le.

A fesztivál előtt sokan bírálták az új beléptető rendszert, aminek lényege, hogy a jegyek, bérletek átvételekor a személyi igazolványokat is beszkennelték, a belépőket pedig QR kóddal rendelték az adatokhoz. Tapasztalatunk szerint ez nagy fennakadásokat egyik nap sem okozott, még azzal együtt sem, hogy belépéskor a már megszokott fémdetektoros vizsgálatnak is alá kellett vetnie magát mindenkinek.

Egész hétre a SZIN-re költözött a Kormányhivatal is. Csongrád megye az egyetlen, amely saját kormányablak busszal rendelkezik, az okos autóban például személyi igazolványt, lakcímkártyát, útlevelet, jogosítványt is lehetett igényelni. Komoly volt a rendőrségi jelenlét is a fesztiválon, munkájuk is akadt, kábítószer birtoklás miatt három férfi ellen indult eljárás, mindannyiukat még a bejáratnál elkapták.

Az idei látogató számot egyelőre még összesítenie kell a szervező IH Rendezvényközpontnak, a korábbi évek tapasztalatai alapján 70-90 ezer fő vesz részt a fesztiválon évente.

navigate_before
navigate_next