A mai nevén Galamb iskola egykori igazgatóját a múzeumi T-Ford szállította volt munkahelyére, ahol már az utcán egykori tanítványai, ismerősei és szerettei köszöntötték. Persze Szentpéteri János már sejtett valamit a Szentpéteri Csilla által szervezett meglepetésből, hiszen Makón semmi sem marad titokban.

Korom András – Makó

Szentpéteri János, a 601-es szakképző iskola, azaz a mai Galamb egykori igazgatója vidáman integetett, amikor a múzeum T-Fordja befordult a Szép utcai épület elő, majd kissé elérzékenyült, amikor némi segítséggel kiszállt a járműből, megkapta a botját, s körülnézett az őt váró ünneplő tömegen. Már hetekkel korábban sejtett valamit, hiszen lánya Facebook csoportot szervezett, ahol több mint 300-an köszöntötték, illetve néhányan elkottyantották magukat. Biztosan azonban csak akkor tudott, amikor a múzeumi T-Fordot meglátta a ház mögött.

– Képtelenség lenne minden férfival kezet fognom és minden nőnek puszit adnom – mondta, de azért igyekezett a legközelebb állókat személyesen is köszönteni. Az iskola feldíszített aulájában már zongoraművész lánya köszöntötte, elmondván, édesapjával 22 évig éltek az intézmény szolgálati lakásában, igaz szicíliai temperamentumuk miatt sokszor mindenki tudta, hogy otthon vannak, s akadt, hogy még a rendőrök is értesültek róla. – Fegyelmezett ember volt, s ezt a fegyelmet én is eltanultam tőle – tette hozzá Szentpéteri Csilla.

Hallgassa meg, mit mondott az ünnepelt:

Szentpéteri Csilla néhány érdekességet is elárult a születésnapi parti szervezésének részleteiről:


 

 

Levetítettek egy Szentpéteri Jánosról készült 20 perces kisfilmet, majd a lampionokkal feldíszített teremben svédasztallal és egy 80 szeletes tortával vendégelték meg a résztvevőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest