Makó Színes

Kibabrál a szél az országzászlóval, de az emlékművet is megrongálták

Még mindig nem sikerült megoldani, hogy ne csavarja fel a lobogót a rúdra a szél, ráadásul már meg is rongálták az emlékművet (a képen) – panaszolta Kovács Sándor képviselő, az országzászló újjáépítése ötletgazdája.

Korom András – Makó

– Tegnap ismét ki kellett tekerni a saját rúdjára felcsavarodott országzászlót, annak ellenére, hogy a lobogót egyszer meg leszedték azért, hogy kimossák, illetve súlyokat rakjanak bele, azért hogy ne csavarja fel állandóan a szél. Hiába szólok, van amikor három napot kell várni, mire kitekerik. Ki kellene jelölni egy embert, aki a nagyobb szelek után kimegy, leengedi és kitekeri a zászlót, ráadásul elég volna a közelben lévő üvegestől kérni egy létrát mindehhez – mondta Kovács Sándor. Az országzászló emlékmű újraállításának ötletgazdája képviselő ráadásul azzal szembesült, hogy máris megrongálta valaki az emlékművet. A fehér műkő párkány a lépcső mellett le is szakadt.

– Az augusztus 20-i tűzijáték során mentek fel valakik az emlékműre, s valószínűleg ők rongálták meg azt. Hogy kik voltak, azt azonban senki sem tudja, ugyanis hiába kértem, a március 31-i átadó óta, hogy két térfigyelő kamerát is telepítsenek az emlékműhöz, ez nem történt meg. Most 100 ezer forintot ajánlottam fel a képviselői alapomból erre a célra – mondta.

navigate_before
navigate_next

A várostyától megkérdeztük, hogy mit szól ahhoz, hogy az országzászlót, melyet félárbocra kellene ereszteni, néha teljesen felhúzzák. Ezt nem tudja bárki megtenni, ugyanis egy csak kulccsal nyitható szekrény van az oszlopon. Ezt csak létráról lehet elérni, hogy valaki mozgatni tudja a nemzetiszín lobogót. – Valószínű, hogy gyakran azért van teljesen felhúzva, mert aki ezt kezeli, nem tudja, hogy nem így kell, s nem nézi meg, honnan engedte azt le.

Egyébként az országzászló ma félárbocon leng és a megrongált párkány is a helyén van, igaz nincs rögzítve.

One Response

  1. Hanyag munka,hanyag ellenörzés.Ez jellemez minden Makón végzett munkát.Laikusok gyülekezete e tekintetben a testület és annak vezetöi

Comments are closed.