Makó Színes

Fagyiként már Makón is kapható az év tortája

Bár még csak fagylalt formájában, de Magyarország tortája már Makón is elérhető a Papp Fagyizóban és Cukrászdában is. Év végén már süteményként is fogyasztható a Balatoni Habos Mogyoró.

Gajáta Fanni – Makó

Az idei évben a Balatoni Habos Mogyorót választotta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ország tortájának. Bár Vaslóczki Orsolya budapesti cukrász alkotását még süteményként nem fogyasztható a városban, fagylalt formájában már elérhető.

Papp Dániel, a Papp Cukrászda cukrásza elmondta, a dél-balatoni mogyorót felhasználó édesség receptje csak az év végén lesz nyilvános, addig csak a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének tagjai készíthetik.

– Ezért is találtam ki, hogy megcsinálom a fagyi változatát – tette hozzá a cukrász. – Egy balatonalmádi cukrász kollégától kaptam hozzá receptet és segítséget is. Ha év vége fele megkapjuk a receptet a tortához, azt is el fogjuk készíteni.

A Balatoni Habos Mogyoró fagylaltot a Papp Cukrászdában és a Papp Fagyizóban is megtalálhatják az édesszájúak.

One Response

  1. Bár Vaslóczki Orsolya budapesti cukrász alkotását még süteményként nem fogyasztható a városban, fagylalt formájában már elérhető.

Comments are closed.