A baj az volt a csanádpalotai Rózsa sörözővel, hogy az ellenőrzéskor egy üveg Borsodit adtak el két 18 éven aluliknak A sörözőt működtető Vetró Józsefné, a helyi képviselő-testület tagja, nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Korom András – Csanádpalota

Augusztus 10-én inkognitóban a Rózsa Sörözőbe látogattak a Makói Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztálya munkatársai, hogy ellenőrzést végezzenek. Az ellenőrök a próbavásárlás során mindent rendben találtak. Az ellenőrzés során két fiatalkorú is betért az üzlethelyiségbe, s kértek egy üveg – cirka 250 forint árú – Borsodi sört. A söröző alkalmazottja a még mindig inkognitóban lévő ellenőrök szeme láttára és füle hallatára megkérdezte a két – szintén próbavásárlásra érkezett fiataltól, hogy azok elmúltak-e már 18 évesek. A két fiatal ugyan azt mondta, hogy még nem, de a sört megkapták, sőt azt az alkalmazott kinyitotta, s poharat is adott nekik hozzá.

Az ellenőrök ekkor fedték fel magukat, s adták vissza a két próbavásárlás során átvett termékeket, így a már kinyitott sört is.

A hatóság a történtek miatt, azaz, hogy a két fiatalkorú megkapta a sört, annak ellenére, hogy azt mondták, hogy még nem nagykorúak és a személyit sem kérték el tőlük, 50 ezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Vetró Józsefnére, a sörözőt működtető egyéni vállalkozóra, illetve 3 hónapra megtiltotta, hogy alkohol tartalmú italokat adjanak el az üzletben. A Makói Járási Hivatal arra is felhívta a figyelmét, hogy tegyen eleget annak a jogszabálynak, miszerint 18 éven aluliaknak nem értékesíthet szeszesitalt.

Felhívtuk Vetró Józsefnét, a söröző üzemeltetőjét, aki függetlenként tagja a csanádpalotai képviselő-testületnek, azaz közszereplő, hogy megtudjuk, mi a véleménye az ügyről. Közölte: nem kíván nyilatkozni.

A söröző egyébként zárva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest