A Honeybeast nagysikerű Egyedül című száma ellenére senki nem volt egyedül a Szegedi Ifjúsági Napok első napján. Rengetegen tomboltak a Belgára, az Enter Shikarira és a Tankcsapdára is.

Gajáta Fanni – Szeged

Ahogy már a többi idei magyar fesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői is bevezették, hogy a bérlethez és a napijegyhez is szükséges a fényképes személyigazolvány, ezzel elkerülve azt, hogy más is bejuthasson a fesztiválra. Aki még most tervezi a SZIN-ezést, készüljön erre.

Hat helyszín programjai közül csemegézhetnek a fesztiválozók: tegnap a Borsodi Nagyszínpad legjobban várt fellépői a Tankcsapda és a brit Enter Shikari volt. A Captain Morgan Arénában kétségtelenül a Honeybeast csapta a legnagyobb bulit, míg a Riska Party Arénában folyamatosan telt ház volt – nagy sikere volt a Hősöknek, Akkezdet Phiainak és a Belgának is. Az Árkád Világzenei Színpad előtt is folyamatosan tömegek álltak és táncoltak. A Burn Aréna az igazi parti helyszíne volt, este egymást váltották a DJ-k. A Szurdi Zsolt Színpadon pedig a tehetségesnél tehetségesebb fellépők szórakoztatták a közönséget.

A SZIN-t nemcsak a szegediek, hanem a makóiak és a kistérségben élők is kedvelik, mivel közel van. Weszely Regina Mária is, aki öccsével és unokatesójával és barátaival érkezett a SZIN-re. A makói lány tavaly volt először a fesztiválon.

– Nagyon tetszik az idei fesztivál. Igazából a Tankcsapda miatt jöttem. Szeretek itt lenni, mivel nagyon sok ismerőssel lehet itt találkozni – fogalmazott Regina. A 18 éves lány bár nem annyira nagy fesztiválra járós, a SZIN-t kifejezetten szereti. – Úgymond, itt eresztem ki a gőzt. Nagyon produktívnak érzem a nyaramat, mivel júniusban végig dolgoztam, júliusban rengeteg fellépésem volt és augusztusban kicsit pihenek, ha már nyár van.

Az apátfalvi Imre Christopher egy fellépés miatt érkezett – barátnőjét nézte meg, aki a Tiszavirág Néptáncegyesületben táncol – és ha már kint van, több programot is megnéztek közösen.

– Első alkalommal vagyok a SZIN és nagyon tetszik. Miután megnéztem a deszki Tiszavirág Néptáncegyesület fellépését, körbejártam, megnéztem számos érdekes és fiataloknak való programot. Meghallgattuk Enter Shikarit, amit nagyon tudok ajánlani, igazi showműsor – fogalmazott Christopher. Hozzátette, ha megtetszik neki a szerdai nap, megfontolja, hogy a többi napra is kilátogasson.

Galéria:

A SZIN nem csak a zenéről szól: rengeteg finom étel és kellemes ital közül is tudnak válogatni a fesztiválozók. Azonban, fontos tudni, hogy a fesztivál területén csak FestiPay-jel vagy PayPass-os bankkártyával lehet fizetni – így csak egy érintés az egész.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest