Kék hírek Ország-világ Térség

4 milliót érő arany az Audiban

Több mint 1200 gramm arany ékszert rejtett el egy német férfi egy takaróba csavart fekete táskába, s azt mondta a határon, nincs bejelenteni való áruja. A pénzügyőrök azonban mégis rábukkantak a szállítmányra.

MH-kék hírek
A NAV munkatársai egy német rendszámú autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi és vele utazó családja úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.   A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a csomagok tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek és a járművet a vizsgálóhelyiségbe irányították.

A  gépkocsi utasterében egy takaróba tekert fekete táskát találtak, amiből több mint 1200 gramm arany ékszer került elő. A német férfi elmondta, hogy az ékszerek nem az ő tulajdonában vannak, csak szívességből viszi őket Németországba, azok származását hitelt érdemlő módon igazolni nem tudja.

navigate_before
navigate_next

A NAV felvétele

A pénzügyőrök a 4 millió forintra becsült értékű ékszerszállítmányt lefoglalták, a járművet vezető férfit ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.