Belföld Kék hírek

Sufni tuning: egymilliót gyártottak fénymásolóval -videó

Egy 29 éves nő és élettársa, egy 28 éves férfi otthonukban fénymásolóval készítettek hamis magyar bankjegyeket. Volt, ahol vásárolni is tudtak vele.

MH-kék hírek

A leutánzott hamis pénzzel a fényeslitkei nő augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő rögtön észrevette, hogy az átadott 20 ezres nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről. A rendőrök a bejelentést követően a feltételezett tetteseket Baktalórántházán elfogták, majd a Kisvárdai Rendőrkapitányságra előállították.

A pár tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint az elmúlt héten több településen jártak, főként boltokban, vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel. A nyomozók a gyanúsítottaktól különböző címletekben közel egymillió forint értékű hamis pénzt foglaltak le. A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

navigate_before
navigate_next