Hírek Makó

De mit keresett Móra Ferenc Attila Rója bejelentésén?

A makói Móra Ferenc Attila is jelen volt azon a tegnapi rendezvényen, melyen Botka László bejelentette, hogy a Magyar Szocialista Párt a makói-vásárhelyi választókerületben Rója Istvánt indítja országgyűlési képviselő-jelölként a 2018-as választásokon. Móra azt mondta, nem azért ment oda, amiért arra sokan gondolnak. A címlapképen Móra Ferenc Attila és Szabó Bálint.

Korom András – Makó

A régi városháza előtti tegnapi bejelentésen jelen volt a makói Móra Ferenc Attila. Sokan úgy gondolták, hogy azért érkezett, hogy támogassa Róját, aki mellett májusban szimpátiatüntetést is szervezett (a makói kapitányságon is ő jelentette be), miután kiderült, hogy a helyi képviselő-testület nem támogatta a JAG igazgatója újabb intézményvezetői pályázatát. De Móra volt, aki júniusban azzal riogatta a városvezetést, hogy tüntetést szervez a Honvéd városrészben. Szerinte ugyanis az ott élőket becsapták a választási ígéretekkel, például az összes utca leaszfaltozásával.

Móra, aki arról lett országszerte ismert, hogy birokra kelt az apátfalvi Hummeres gázolóval, amiért 2012-ben megkapta a fővárosi Teve utcai rendőrpalotában a Bátorságért Érdemjelet Pintér Sándor belügyminisztertől, azt mondta, hogy nem véletlen érkezett tegnap a szocialisták bejelentése helyszínére. De nem azért ment oda, hogy szimpátiáját jelezze a képviselő-jelöltté avanzsált, nyáron leváltott Rója István mellett.

– Szabó Bálint barátom hívott meg erre az eseményre (Szabó Bálint a szegedi parkolási botrány okán akart egy másfél milliós csekket átadni Botka Lászlónak, akinek én is lelepleztem egy cégét, de nem akarom nevesíteni melyiket, ahol vádemelés is történt a csaj ellen. Meg akartam kérdezni Botkától, hogy hogy dolgozhat az egyik szegedi kft. hűtlen kezelésért bebukott gazdasági vezetője rendőrségi állományban a „kiképző központ” gazdaságisaként. De nem adtak lehetőséget és módot a kérdezésre – mondta Móra Ferenc Attila, aki szerint nagyon rossz lépés volt Rója Istvántól, hogy elvállalta nyugdíjhoz közel a jelölést. – Szerintem találtak egy balekot. Az életkora miatt biztos nem fognak rá szavazni, őt csak azért karolták fel, mert Rója egy elesett ember képét mutatja. Mélységesen sajnálom, mint embert.

De hallgassa meg Móra Ferenc Attilát mi a véleménye Rója István jelöléséről és mit akart Botkától: