Hírek Makó

1661 makói általános iskolás kap 3 ezer forintot a várostól

Kakuja Jánosné, a Szegedi utcai papír-írószer vezetője elmondása szerint már nagyon várják a szülők a 3 ezer forint értékű beiskolázási támogatást. A Makó Város Fejlődésért Közalapítvány és a vállalkozók ma délelőtt írták alá az erről szóló szerződést.

Gajáta Fanni – Makó

Idén 1661 általános iskolás kapja meg a beiskolázási támogatást, amelynek összege – ahogy már tavaly is – 3 ezer forint. Idén a Szegedi utcai, a Hunyadi utcai és a Kossuth utcai papír írószerben válthatják be a szülők és a gyerekek a támogatást.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, a támogatási keretet a Makó Város Fejlődésért Közalapítványon keresztül juttatják el a családokhoz, a tankönyvek átvételekor. Erre a célra 5 millió forintot különített el a városvezetés.

Kovács Bálintné, a Hunyadi utca 10. szám alatti papír írószer pénzügyi vezetője hálás, hogy a városvezetés a makói vállalkozókat kérte fel beváltóhelynek.

– Az előző év tapasztalata az volt, hogy a családok nagyon örültek ennek a támogatásnak, mivel mindegyikük kasszáját megterheli az iskolakezdés. A 3 ezer forintból sok alapfelszerelést meg tudtak vásárolni, amelyet nagy örömmel vettek a szülők – fogalmazott Kovács Bálintné.

Kakuja Jánosné, a Szegedi utca 9. szám alatti papír írószer tulajdonosa hozzátette, már sokan érdeklődtek és várják a beiskolázási támogatást, amelyet az általános iskolások kapnak. Kiemelte, jó ötlet, hogy három darab 1000 forintos utalványban kapják a családok a támogatást, ugyanis így nem kell egyszerre elkölteni azt.

Halmágyi Pál, a Makó Város Fejlődésért Közalapítvány kuratóriumi tagja reméli, hogy a lebonyolítás a tavalyi évhez hasonlóan idén is gördülékeny lesz. Elmondta, örömmel veszi, hogy a város idén is támogatja a kisdiákokat.

A 3 ezer forintos beiskolázási utalványt szeptember 1. és október 31. között válthatják meg a családok a három makói papír-írószerben.