Kék hírek Térség

Titokzatos gömbök a táskában

Közel 1 kilogramm heroingyanús anyagot, valamint 3 kilogramm adalékanyagot találtak a pénzügyőrök egy autóbuszban. Fotó: NAV

MH-kék hírek

A NAV és a rendőrség munkatársai egy Szerbiából Ausztriába tartó, szerb rendszámú autóbuszt és annak utasait ellenőrizték Röszkén. A járművön utazók mind úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

navigate_before
navigate_next

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, majd szúrópróbaszerűen kiválasztottak néhány csomagot, hogy azokat tüzetesen átvizsgálják. Az egyik, szerb állampolgárságú utas táskájában 5 darab fóliába tekert gömb és sokszög alakú csomagra lettek figyelmesek. Az előzetes szakértői vélemény szerint a különös csomagok, megközelítőleg 1 kg heroingyanús anyagot, valamint körülbelül 3 kilogramm, a kábítószer tömegének növelésére alkalmas adalékanyagot tartalmaztak.

A 6 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint adalékanyagot és a szerb utast a pénzügyőrök feljelentéssel átadták a rendőrségnek, akik a férfit őrizetbe vették, ellene kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.