Egymillió-ötszázezer forintos csekket akart átadni Szabó Bálint, a Likvidkontroll Kft. ügyvezetője Makón Botka Lászlónak vagy Gazdag Jánosnak vagy az MSZP-nek, a szegedi parkolási botrány kapcsán, ám azt a testőröktől nem tudta, s végül a kezéből is kitépte valaki.

Korom András – Makó

Szabó Bálint elmondta: Makó az a hely, ahová Botka László szegedi polgármesterként nem kevesebb mint másfél millió forintot juttatott, személyes megyei elnökhelyettesének. – Nem másért jöttem ma Makóra, minthogy szembesítsem őt ezzel a ténnyel, s kérjem arra, hogy az ellopott pénzeket tessék szíves visszafizetni. Ha nem ő, akkor Gazdag János, volt makói országgyűlési képviselő, ha ő sem, akkor az MSZP.

Botka László mellett a csekkekkel a kezében Szabó Bálint jogász, a Likvidkontroll ügyvezetője.

Szabó Bálint a Szegedi Közlekedési Társaság csekkjeit azonban nem tudta odaadni a szegedi polgármesternek, mert az nem volt hajlandó átvenni tőle, majd a vele érkező testőrök megakadályozták, hogy átnyújtsa azt, végül Szabó Bálint a miniszterelnök-jelölt felé nyújtott kezéből egyszerűen kitépte valaki a csekk jókora darabját.

Szabó Bálintot végül testőrök rekesztették el Botka Lászlótól.

– Miután a múlt héten kihallgatott a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa, a Nemzeti Nyomzó Iroda úgy találta, hogy fennáll a különösen nagy értékre elkövetett hivatali visszaélés minősített esete, s mert rendőri vezetők is érintettek a szegedi parkolási ügyben, ezért ebben VIP parkolójegyek juttatása ügyében a Katonai Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot. Két hét múlva ebben az ügyben a Gyulai Járás Bíróság újabb tárgyalást tart, s nem nyugszom, míg a város kárát meg nem térítik, s Botka Lászlót a megfelelő helyre nem ültetik – fogalmazott a jogász.

De hallgassa meg Szabó Bálintot:

Botka Lászlót megkérdeztük, aki elmondta szerinte ócska fizetett provokációról van szó:

A történtek után Szabó Bálint azt mondta, hogy békés szándékkal, egy szimbolikus csekket átadandó érkezett az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez és országgyűlési képviselőjelöltjéhez, s visszautasította, hogy bárkinek is fizetett provokátora lenne. Azt mondta, hogy Botka Lászlónak ezért az állításáért bíróság előtt kell felelnie, s arra szólította fel, hogy pervesztesség esetén vonuljon vissza nem csak az országos, hanem a szegedi közélettől is.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest