Hírek

Rója István az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje

Rója István, a József Attila Gimnázium volt igazgatója a szocialisták országgyűlési képviselőjelöltje a makói vásárhelyi választókerületben a jövő évi parlamenti választásokon – jelentette be Botka László, a párt megyei elnöke, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, ma délután Makón.

Korom András – Makó

Mintegy 30 érdeklődő előtt köszöntötte a régi makói városháza előtt Buzás Péter a makói szocialisták elnöke Botka László miniszterelnök-jelöltet, aki országjárása részeként érkezett Makóra, hogy bejelentse, a párt a makói-vásárhelyi, azaz a Csongrád megyei 4. számú választókerületben azt javasolja a Magyar Szocialista Pártnak és minden kormányváltást akaró demokratikus politikai erőnek és választópolgárnak, hogy ebben a választókerületben Rója Istvánt indítsa a választáson.

navigate_before
navigate_next

Rója István ebben a térségben az elmúlt hetek eseményei miatt közismert és valódi szimbólum lett. Pedagógusként 22 esztendőn keresztül volt a József Attila Gimnázium igazgatója, egy olyan nagyszerű iskoláé, mely az országosan is elismert oktatási intézmények sorába tartozott. A legutóbbi pályázaton, annak ellenére, hogy egyedül pályázott és a teljes tantestület és iskolai közösség egyhangúlag biztosította támogatásáról, az állami intézményfenntartó, a Fidesz kormány úgy döntött, hogy nem bízza meg tovább, vagyis leváltották – mondta Botka László. A szocialisták miniszterelnök-jelölte hangsúlyozta, ennem az oka, hogy az igazgató és az iskola pedagógusai elsőként csatlakoztak a miskolci gimnázium országos tiltakozó akciójához. Rója Istvánt a Fidesz azért büntette meg, mert kiállt szakmai értékei és a gyermekei mellett.

De hallgassa meg mit mondott Botka László, aki országjáró körútján azt látja, egyre nagyobb az elégedetlenség és a Fidesz egyre jobban fél:

Rója István azt mondta közösen találták meg egymást az MSZP-vel, s nem csak a baloldali erőkre, de minden olyan szimpatizánsra számít, akik demokráciát szeretnének, jót akarnak. – Úgy éreztem, nagyon ránk telepedett a politika, szeretném, ha szabadabban, lazábban élnénk és szeretnék egy más stílusú, talán kedvesebb, mosolygósabb politikát megvalósítani – mondta.

Rója István azt is elárulta, hogy ki kezdeményezte a politikába való belépést és miért vállalta a jelöltséget. De azt is elmondta, hogy ha nyer az igazgatói pályázata, esze ágában sem indult volna a választáson:

 

 

2 Responses

  1. És még mondja valaki,hogy a szar a májtól el vállik

  2. Meglepődtem. Szerintem nagy hiba volt Rója István résziről hogy elvállalta, mikor szinte az egész város mellete állt, igy sokan elpátornak tőle 🙁

Comments are closed.