Makó Színes

Díszpolgárokat is köszöntöttek augusztus 20-án Makón

Arany, gyémánt és vas diploma kitüntetéseket, illetve a díszpolgári címeket is osztottak ki a makói államalapítás alkalmából szervezett ünnepséges. Köszöntőt mondott Farkas Éva Erzsébet polgármester és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője.

Gajáta Fanni – Makó

A barcelonai terror eseményekre megemlékezve egy perces néma csendet kért Farkas Éva Erzsébet polgármester. A város első embere ünnepi beszédében elmondta, István királynak köszönhető, hogy belépőt kaptunk és megmaradhatunk Európába.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is köszöntötte az ünnepségen résztvevőket. A térség országgyűlési képviselője kitért a díszpolgári címekre is: kiemelte, különleges választás volt az idei, ugyanis Szent István király előtt tisztelegve, két egyházi személyt tüntet ki a város. Elmondta, István király jó példa lehet a mai fiataloknak is.

Makón hagyománynak számít, hogy ezen a napon osztják ki a díszpolgári címeket a városban. Idén Kotormán István lelkész-igazgatóra és Béres György karnagyra, tanárra és nyugalmazott plébánosra esett a választás. Emellett Rédai Ferencné arany, Marsi Istvánné, Sonkovits Árpádné és Szabó Lajos gyémánt, míg Ábrahám Imre Józsefné vas diplomai elismerést vehetett át a polgármestertől.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A műsoron közreműködött a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar. Az ünnepi műsort Facebook-oldalunkon is megtekintetik!