Makó Színes

Díjazták az alkotókat a Natura zárókiállításán

Kiosztották Makó Város Díját és a Kavics Díjat is a Natura Marosmenti Művésztelep zárókiállításán. Karsai Ildikó, a művésztelep vezetője az Emberi Erőforrások Minisztériumtól kapott elismerést munkájáért.

Gajáta Fanni – Makó

Tizennégy alkotó vett részt az idei Natura Marosmenti Művésztelepen. Bodor Zoltán, Szabó Ábel, Sipos László és Takáts Márton festőművész, Brzozka Marek és V. Nagy Nándor szobrászművész, Fodor Ilda keramikus, Karsai Ildikó, Kóthay Gábor, Molnár Imre és Nacsa Zoltán grafikusművész, Sejben Lajos képzőművész, Dömötör Mihály fotóművész és Mágori Dániel fotós három héten keresztül alkotott, s alkotásaikból most kiállítás nyílt a József Attila Városi Múzeumban.

A zárókiállításon Feledy Balázs művészeti író méltatta a kiállított alkotásokat, illetve Farkas Éva Erzsébet polgármester is köszöntötte a művészeket és megköszönte a háromhetes munkájukat is.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Mint ahogy már hagyománnyá vált, Makó Város Díját, a Kavics Díjat és Támogató Díjat is. Idén Brzozka Marek, szobrászművész vehette át a Makó Város Díját. A Kavics Díjat a budapesti Takáts Márton festőművész érdemelte ki, míg a Támogatói Díjat, amelyet a Nagyfalusi-Kómár család ajánlott fel, Sipos László festőművész kapta.

Hatalmas elismerésben részesült Karsai Ildikó is, a művésztelep vezetője: az Emberi Erőforrások Minisztérium által adományozott szakmai elismerést, Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át a polgármestertől.