Színes Térség

Megszentelték az új kenyeret Nagylakon

A hagyományok hűen megáldották az új kenyeret a nagylaki augusztus 20-ai megemlékezés keretein belül. A magyar népszokásokról nem elfeledkezve a Maros Táncegyüttes ünnepi műsorát is megtekinthették az érdeklődők.

Gajáta Fanni – Nagylak

Locskai Zoltán polgármester köszöntőjével vette kezdetét a nagylaki Szent István király és az államalapítás ünnepe. A település első embere köszöntőjében kitért az ünnep történelmi hátterére, s kiemelte: az államalapításnak a napjainkban is kell jelentenie valamit.

– I. Szent István hozta el a kereszténységet és megalapította a keresztény magyar államot. Büszkének kell lennünk a több mint ezer éves államra, a nemzeti egységre, amely annak ellenére dacára töretlen, hogy határok szabdalják – fogalmazott a polgármester.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Vladár Sándor református tiszteletes is köszöntötte a résztvevőket augusztus 20. alkalmából, majd megáldott az új kenyeret, amelyet Kimpán Erika adta át a polgármesternek.

A Maros Táncegyüttes fellépésével zárult a nagylaki megemlékezés. A program végén minden érdeklődő kapott egy kis cipót.