Galéria Sport

Fiatal lovasok versenyeztek Makón

Harmadik alkalommal szervezték meg Makón a szabadidős díjugrató versenyt. Főleg a megyéből érkeztek gyerekek és serdülők.

Gajáta Fanni – Makó

Megtelt élettel a makói Lovarda szombaton. A Makói Lovas Egyesület immáron harmadik éve szervezi meg a szabadidős díjugrató versenyt, amelyre a megye számos településéről érkeztek gyermek-, ifjú- és hobbilovasok. Góg Csaba, az egyesület elnöke elmondta, ez a verseny egy felkészülésnek is remek alkalom a fiataloknak.

A szegedi Papp Franciska már 2 éve lovagol, édesapja hatására. A makói versenyen kívül már több megmérettetésen is részt vett. A pálya tetszett neki, de az „épített csiga” szokatlan volt számára.

– Apa lovakkal foglalkozott és egyszer kapott egy bérletet, amit felhasználtam. Aztán ott is ragadtam – árulta el a 13 éves Franciska. – A lovam egy angol telivér, aki 15 éves. Nagyon kedves és nagyon sok mindent tud. Majának hívják.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A versenyen 50 induló volt és a legfiatalabb versenyző 5 éves volt. A lovaknak a lovasok segítségével különböző ügyességi feladatokat kellett véghez vinniük: egy adott nyomvonalon különböző akadályokat kellett megoldaniuk.