Makó Ország-világ Programok Színes

Városnéző túrát szervez a Glorius

Augusztus 20-án, 10 órától ingyenes városnéző túra indul a Grand Hotel Glorius elől. Makó legszebb épületeivel és érdekes helyi történetekkel ismerkedhetnek meg azok, akik csatlakoznak a négycsillagos szálloda és a Városmarketing Iroda közös szervezéséhez.

Szabó Anita – Makó

– Örömmel tapasztaltuk, hogy Makón minden szálláshely telt házas a szezon utolsónak tekinthető hétvégéjén. Azt gondoltuk, hogy a városban pihenő magyar és külföldi vendégek számára egyaránt érdekes lehet a település nevezetességeit bemutató séta – számolt be az ötlet hátteréről a Glorius Hotel értékesítési vezetője, aki maga vezeti majd a közel kétórás túrát. A Városmarketing Iroda közreműködésével minden szállásadóval felvették a kapcsolatot, hogy minél többen részt vehessenek a programon.

– Szerencsére nagyon jó az együttműködés a többi vendéglátó hellyel, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a hozzánk látogatókat a városban tartsuk. Szeretnénk, ha a turisták elégedetten, szép élményekkel térjenek haza, visszalátogassanak ide és ajánlják másnak is Makót. Ehhez szeretnénk hozzájárulni azzal, hogy lehetőséget teremtünk a megismerésére is – mondta el Farkas Diána.

Az államalapítás napján szervezett városismereti séta során a múzeumba is ellátogatnak a résztvevők. Az alapvetően magyar nyelvű felfedező út a helyiek számára is tartogat új információkat, és kisgyermekkel érkezőknek, idősebbek számára is könnyen teljesíthető.