Hírek Makó

Jövő héten munkába áll a második toronydaru

Az alapozás lezárása után hamarosan megkezdi a könyvtár falainak, pilléreinek felhúzását is a kivitelező. A városvezetés szerint a forgalommal és zajjal járó munkák túlnyomó része befejeződik még idén, addig a lakosok türelmét kérik.

Nagy Szabolcs – Makó

– Sajnos a területen először egy süllyesztési munkával kellett indítanunk, ami késleltette az alapozást, de erre számítottunk, úgy látom időben vagyunk mindennel – mondja a kivitelező cég műszaki igazgatója a könyvtár építésének munkálatairól.

Gilicze Ferenctől megtudtuk, mostanra a Deák Ferenc utcán is szinte mindenhol dolgoznak, a csapadékvíz, ivóvíz, és ezen a héten a távfűtés rekonstrukciója is megkezdődött.

– A jövő héten megkezdjük a könyvtárnál az alap lemezek bezárását, még egy toronydarut felállítunk, és elindulnak a szerkezetépítési munkák. A pillérekkel, falakkal és a tetőszerkezettel szeretnénk végezni még a tél beállta előtt, hogy az épület bezárása biztonságosan történjen – ismertette a következő hónapok feladatait a műszaki igazgató.

Toldi János, a körzet önkormányzati képviselője szerint a város nagyon megérdemli, hogy egy modern, normálisan felszerelt könyvtárba jöhessenek a fiatalok, a környéken élőktől pedig türelmet kért a nagy forgalommal és zajjal járó munkálatok idejére.

– A szépségért meg fogja érni a kellemetlenség, büszke vagyok arra, hogy a gyerekeink, unokáink egy 21. századi közösségi helyre járhatnak majd. Még ebben az évben tető kell kerüljön az épületre, akkor már kevesebb szállítmányozás lesz, nem lesz ennyire felbolygatva a környék – mondja a képviselő.

A több mint két és fél milliárd forintból megvalósuló könyvtár építésére a kivitelezővel májusban kötötte meg a szerződést az önkormányzat, a cégnek 20 hónap áll rendelkezésére, hogy befejezze a beruházást.

– A kormány és Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjének támogatásával Makó városa fontos örökségként viszi tovább a Makovecz hagyomány ápolását. Összesen 12 olyan építmény van, ami a nevéhez fűződik, ezzel nem csak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülállóak vagyunk. Ez turisztikai szempontból is hatalmas lehetőség – fogalmazott a munkaterület bejárásán Farkas Éva Erzsébet.

navigate_before
navigate_next