Hírek Makó

Várják a javaslatokat a településképi arculati kézikönyvhöz

A makói önkormányzat megkezdte a településképi arculati kézikönyv elkészítését és a településképi rendeletének megalkotását. A lakossági is véleményezheti a kézikönyvet és a rendeletet.

Gajáta Fanni – Makó

Csernyus Lőrinc, Makó város főépítész közreműködésével készül el a városi településképi arculati kézikönyv és a városi településképi rendelete. Ahogy a főépítész elmondta, a kötetben minden város azokat az épületeit, emléktárgyait tünteti fel, amelyre büszke.

A kézikönyv és a jogszabály célja is az, hogy a város feltárja, megőrizze és bemutassa a meglévő és jövőbeli értékeit. A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről szóló kormányrendelet értelmében a Településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítését a polgármester – előzetes tájékoztatás keretében – partnerségi véleményezésre bocsátja.

Az önkormányzat személyesen, elektronikus és postai úton is várja a véleményeket a makói lakosoktól, a makói székhellyel rendelkező gazdasági szereplőktől, a Makón bejegyzett civil szervezetektől és Makón működő elismert egyházaktól.

One Response

  1. Az ötlet kiváló,azonban figyelembe sem veszik,ezért érdektelen az egész.

Comments are closed.