Harmadik éve oszt a rászorulóknak adományt a város a START munkaprogramban termelt zöldségekből. Idén 373 család kap hagymát és krumplit, de jut a közétkeztetésbe is.

Nagy Szabolcs – Makó

Egy hektáron termelt vöröshagymát a START munkaprogramban az önkormányzat, idén 123 mázsa lett a termés. Ebből kezdték meg a fejenként 25-25 kilogrammos adagok kiszállítását a rászoruló családoknak.

– Sok mindennek segít az önkormányzat, segéllyel is, tüzelővel is, a bérlakásunkat is felújították. Ennek a mostani adománynak is nagyon örülünk, nincs okunk panaszra – mondja Bader Jolán, aki hat gyermekével lakik egy önkormányzati bérlakásban.

A 71 éves Halász Lajos viszont egyedül él, ő is szívesen fogadta a vöröshagymát, amit Kádár József képviselő vitt ki.

– Harmadik éve osztunk a megtermelt zöldségekből, szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, mert a nagycsaládosok és rászorulók is komolyan veszik ezt a kis adományt is és örülnek neki. Korábban tököt is termeltünk, most vöröshagymát és krumplit. Ez utóbbi még a földben van, nem tudjuk milyen lesz a termés, de én bízom benne, hogy legalább egy-egy zsák abból is jut mindenkinek – fogalmazott a képviselő.

Kádár József hozzátette: idén összesen 373 család kap majd zöldséget, akiket az anyagi helyzetük alapján választottak ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest