A tősgyökeres apátfalvi Kádár Józsefné Horváth Katalint köszöntette az önkormányzat csütörtökön. A 90 éves asszonyhoz még a Veszprém megyében élő unokája és dédunokája is ellátogatott a születésnap alkalmából.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Apátfalván született és mindig is ott élt Kádár Józsefné Horváth Katalin, aki ma ünnepelte a 90. születésnapját. Kati néni elmesélte, régen sokat dolgozott: földet művelt, de a szegedi konzervgyár apátfalvi telephelyen és a vasútnál is megfordult. Végül utóbbiból ment nyugdíjba is 1988-ban.

1991-ben vált özveggyé Kati néni, majd egy évvel később az idősök otthonába ment, ahol nagyon sok jó ismerőse lett. Ma már nem él ott. Az ünnepeltnek két családja van, illetve négy unokája és öt dédunokája van.

– A mindennapokban otthon vagyok, tévézek, újságot és könyvet olvasok. Nagyon szeretem a virágokat, a hortenzia a kedvencem. Sajnos, most már nem tudnék a virágokkal foglalkozni. Régen tele volt az ablakom velük – árulta el Kati néni.

A 90 éves néni szerint a hosszú élet titka az lehet, hogy kinek mennyi van megírva. Azt véli, aki 100 évig él, az is legyen egészséges, mert az is fontos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest