Hat héten keresztül volt nyári tábor a Királyhegyesi utca 24. szám alatt, a makói Egyesített Népjóléti Intézmény I. számú Idősek Klubjában. Az idei év témája a mesterségek voltak. Az utolsó héten – a hagyományokhoz hűen – a generációk találkoztak egymással.

Gajáta Fanni – Makó

Az idősebb és a fiatal generáció együtt, közösen töltött egy egész napot a Királyhegyesi utcában található Idősek Klubjában. A generációk találkozója már megszokott program a nyáron, sokan alig várják ezt a napot. Ilyenkor közösen sütnek, játszanak, társalognak egymással a jelenlévők, legyen az gyermek vagy öreg.

Tóthné Balázs Andrea intézményvezetőtől megtudtuk, a 6 hét során különböző mesterségeket néztek meg – többek között péknél és hentesnél is jártak a táborozó gyerekek, de az idősekre is gondoltak, nekik is voltak különböző elfoglaltságok. Zárásként szervezték meg a mai programot.


Varga József unokájával.

A makói Varga József unokájával és vejével érkezett a rendezvényre. Számára fontos a családi összetartás, imádja az unokáit és mindent megtenne értük. A generációs szakadékot érzi, azonban a mai találkozón úgy véli, közelebb kerül mindenki egymáshoz.

– A család az első helyen áll. Bár az egyik gyermekem Skóciában él, a technikának köszönhetően minden nap látjuk egymást az interneten keresztül, de évente 2-3 alkalommal haza szoktak jönni. A 11 éves unokám most Romániában jéghoki táborban van, ő Makón él –mesélte az idős férfi. Hozzátette, az ilyen rendezvényeket nagyon szereti. – Itt nem arról van szó, hogy kinek mije fáj. Itt elfelejtjük a gondjainkat, jól érezzük magunkat.

Galéria:

A mai találkozón aikido, rendőrségi és tűzoltósági bemutató is volt, illetve pogánya sütés is zajlott a konyhában.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest