Hírek Térség

Súlyos hiányosságok a palotai önkormányzatnál

Nem volt egyszerű menet a polgármesteri munkakör átadás-átvétele. A kormányhivatal jelentése szerint a település jegyzője több komoly hibát is elkövetett a néhány hónap alatt amióta ott dolgozik.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

A korábbi polgármester Kovács Sándor elhunyta miatt kiírt időközi választások után június 21.-én történt meg a munkakör átadása-átvétele. A portálunkhoz eljutott jelentés szerint ez korántsem ment zökkenőmentesen, a kormányhivatal szakemberei súlyos hiányosságokra bukkantak a márciusban kinevezett jegyző, dr. Szabó Tímea munkásságában.

Akinek tegyük hozzá, a jelentés szerint már a kinevezése is törvénybe ütköző volt, ugyanis a korábbi munkahelyéről fegyelmivel küldték el, és három éves hivatalvesztésének hatálya pedig 2017. szeptember 30-ig fennáll. Erről azonban az önkormányzatot nem tájékoztatta, ami miatt azonnali hatályú felmondást szorgalmaz a dokumentum.

A jegyző rögtön azzal kezdte feladatai ellátását, hogy korábbi (február 22. és 24.) testületi ülések jegyzőkönyveit is ellátta kézjegyével, annak ellenére, hogy csak március 1-én kezdett el dolgozni az önkormányzatnál.

A határozatok esetében többször előfordult, hogy azok el vannak írva, hiányosak, vagy összekeveredtek, így tartalmuk nem értelmezhető, de nem választott a testület jegyzőkönyv-hitelesítőket sem, ami szintén törvényi kötelezettség.

Emellett az önkormányzatnál az is folyamatos gyakorlattá vált, hogy nem küldték tovább a jegyzőkönyveket a kormányhivatalnak, voltaképpen 2016-17 során ez egyetlen alkalommal sem történt meg, csak törvényességi felhívásra pótolták ezt idén júliusban.

Az átadás-átvételhez a kormányhivatal időben elküldte a segédanyagokat, illetve segítséget is felajánlott a jegyzőnek, aki nem tartott erre igényt. Ennek a vége az lett, hogy nem lett rendesen előkészítve az átadás-átvétel, sem formailag, sem tartalmilag nem felelt meg a rendelkezésnek, ezért az egész munkát a kormányhivatali munkatársak végezték el.

dr. Szabó Tímeának Kövegyen is kellett volna fogadóórát tartania, a jegyzői feladatokat ugyanis itt is ellátta, ez azonban 2017 során egyetlen alkalommal sem történt meg. Galgóczkiné Krobák Mária polgármester szerint arra is volt példa, hogy a jegyző csak közvetlenül a testületi ülés megkezdése előtt értesítette arról, hogy nem vesz részt rajta.

A csanádpalotai polgármesteri munkakör átadás-átvételéről szóló jelentés azzal zárul, hogy bár viszontagságos körülmények között, de végül sikerült elfogadni a jegyzőkönyvet, Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester és Perneki László alpolgármester pedig végig maximálisan együttműködő volt.

 

One Response

  1. Ez igazán érdekes történet. Valójában tudomásom szerint a jegyző asszony lelkiismeretesen végezte a munkáját ez idő alatt. Mind képviselő testület mind a kollégák is látták, mit tett Csanádpalotáért! Éjjel-nappal dolgozott! A rosszindulatú és irígy ciķket még én is köszönóm!

Comments are closed.