Hírek Térség

Márciusig oszt adományt az Élelmiszerbank Apátfalván

Még februárban pályázta meg az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ és az önkormányzat az „Élelmiszerbank áruházi élelmiszermentési együttműködési” kiírást. Ennek köszönhetően augusztus 7. és 2018. április 18. között több hátrányos helyzetű családnak is tudnak segíteni.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Naponta közel 16 hátrányos helyzetű, illetve halmozott hátrányos helyzetű családnak tud segíteni az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából. Mintegy fél éven át zöldség, gyümölcs és pékáru adományokat vehetnek át azok, akiket levélben értesítettek. A családok hálásak a segítségért, sokaknak ez az egész napi élelmük.

Rikárdó Zoltán most lesz négy hónapos, de rajta kívül még van egy 21 éves, egy 18 éves és egy 16 éves gyermekem is. Rendszeres gyerekvédelmi támogatásban is részesülünk, de az ilyen adományoknak is nagyon örülünk, külön köszön a polgármesternek – fogalmazott Piroska. Hozzátette, a családsegítők is azonnal segítenek, ha valami problémájuk van.

Szekeres Ferenc polgármester elmondta, a kiírásnak köszönhetően 2017. augusztus 7. és 2018. április 18. között minden nap tudnak segíteni akár 16 rászoruló családnak. A pályázat egyik feltétele az volt, hogy a nyertes pályázó vállalja, hogy hosszú távon – az általa vállalt napokon – a felajánlott élelmiszerekért elmegy, saját költségén elszállítja az osztás helyszínére és még aznap ki is osztja az adományokat.

A közeljövőben az élelmiszer adományozás mellett ruhaneműk osztása is lesz a településen: több száz új kosztüm érkezik Apátfalvára, amelyből ingyen válogathatnak a családok.