Hírek Térség

6 millióból lesz új óvodakonyha Királyhegyesen

Állami támogatásnak köszönhetően 6 millió forintot fordít a királyhegyesi önkormányzat a helyi óvoda konyhájának felújítására. Ebből az összegből új berendezéseket és eszközöket is tudnak vásárolni. A balesetveszélyes parkettát önerőből javítják ki.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Egy aggódó anyuka fordult hozzánk, mert elmondása szerint Királyhegyesen azt beszélik, az állami támogatást, amelyet az óvoda felújítására kapott a település, a ravatalozóra is ráköltik ahelyett, hogy új parketta készülne az épületben.

Az önkormányzattól megtudtuk, a pletyka nem igaz: még a tavalyi évben pályázta meg a község azt az állami támogatást, amelyből felújítják – többek között – a Jókai utcát, több járdát, illetve az óvoda konyháját is. Ez utóbbi összege 6 millió forint. A település költségvetéséből pedig az óvoda balesetveszélyes parkettáját javítják meg – speciális linóleumot húznak a jelenlegi parkettára. A ravatalozó szintén a község pénzéből kap árnyékolót.

Az önkormányzattól azt az információt kaptuk Horváth Lajos polgármester jelenleg szabadságát tölti, de ahogy újra munkába áll, minden kérdésre szívesen válaszol.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.