Hírek Térség

6 millióból lesz új óvodakonyha Királyhegyesen

Állami támogatásnak köszönhetően 6 millió forintot fordít a királyhegyesi önkormányzat a helyi óvoda konyhájának felújítására. Ebből az összegből új berendezéseket és eszközöket is tudnak vásárolni. A balesetveszélyes parkettát önerőből javítják ki.

Gajáta Fanni – Királyhegyes

Egy aggódó anyuka fordult hozzánk, mert elmondása szerint Királyhegyesen azt beszélik, az állami támogatást, amelyet az óvoda felújítására kapott a település, a ravatalozóra is ráköltik ahelyett, hogy új parketta készülne az épületben.

Az önkormányzattól megtudtuk, a pletyka nem igaz: még a tavalyi évben pályázta meg a község azt az állami támogatást, amelyből felújítják – többek között – a Jókai utcát, több járdát, illetve az óvoda konyháját is. Ez utóbbi összege 6 millió forint. A település költségvetéséből pedig az óvoda balesetveszélyes parkettáját javítják meg – speciális linóleumot húznak a jelenlegi parkettára. A ravatalozó szintén a község pénzéből kap árnyékolót.

Az önkormányzattól azt az információt kaptuk Horváth Lajos polgármester jelenleg szabadságát tölti, de ahogy újra munkába áll, minden kérdésre szívesen válaszol.