Négy főt találtak a rendőrök Kiszombor mellett, Csanádpalotánál pedig bolgár férfit tartóztattak fel az autójában hét migránssal. A jogszerű magyarországi tartózkodást egyikük sem tudta igazolni, a trélert vezető férfit embercsempészettel vádolják. (borítókép: police.hu)

Nagy Szabolcs – Csanádpalota, Kiszombor

Mint arról korábban beszámoltunk, vasárnap összesen 30 illegális bevándorlót találtak a rendőrök Makó és Kiszombor mellett. Ők pakisztáni és iraki állampolgároknak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni, ahogyan azt sem, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon.

Meghallgatásukat követően ezért ma reggel a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára.

Forrás: police.hu

Hajnalban azonban megint dolguk akart a rendőröknek, két helyszínen is. A magyar és román hatóságok közös ellenőrzés során egy bolgár férfit tartóztattak fel, akinek autószállító trélerében hét határsértő próbálta meghúzni magát (borítóképünkön a rejtekhelyük látható).

Ők iraki, iráni, és afgán nemzetiségűeknek vallották magukat, ám papírok nem voltak náluk. Az autót vezető férfi ellen embercsempészés, a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség.

Az esettel szinte egy időben Kiszombor mellett is négy újabb illegális bevándorlóra bukkantak. A csoport tagjai srí lankai állampolgárok elmondásuk szerint, ám ők sem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnának Magyarországon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest