Az utóbbi idők legnagyobb kiszombori fejlesztések előkészítése zajlik. Az elnyert 562 milliós TOP-os forrásokból több közintézmény újul meg, közösségi teret alakítanak ki, de fejlesztik a helyi piacot is. A pályázatokat a hónap végén írja ki a helyi képviselő-testület. Közösségi tér lesz a padlástérben.

Korom András – Kiszombor

– Augusztus utolsó keddjén kezdődő ülésén dönt a közbeszerzési eljárások kiírásáról a kiszombori képviselő-testület, hogy ezzel megindulhassanak azok a több mint félmilliárdos fejlesztések, melyeket TOP-os pályázatokon nyertek – tudtuk meg Szegvári Ernőné polgármestertől.

A korábbi pályázatoknak köszönhetően 24 millió forintból kapott napelemeket a közégháza, az óvoda, a szociális gondozási központ, történt még 2015-ben felújítás a községházán, a könyvtárban a gondozási központban. Az utóbbiakra 134 milliót a kormány biztosított, míg 19 milliót Kiszombor állt.

A Kiszombor-Makó közötti kerékpárút 241 milliós költségéből 198 millió volt az uniós, míg 43 millió a kormányzati támogatás. 31 millióból készült el, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásának köszönhetően az idén júniusban átadott műfüves pálya.

Júniusban avatták a 31 millióból épült műfüves pályát.

És az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok tavaly novemberi Kiszombornak juttatott 112 milliós támogatásból zajlik jelenleg is az óvoda régi szárnyának talajvíz szigetelése, hőszigetelése, illetve az óvodai konyha felújítása. A szigetelés szeptemberre elkészül, a konyhafelújítás azonban egy kicsit csúszni fog.

A mostani összesen 561 millió 913 ezer 68 forintos a Társadalmi Operatív Programtól elnyert támogatás közösségi és gazdaságfejlesztési célokra szolgál majd. 85 millióból végeznek majd fűtéskorszerűsítést, hőszigetelést és nyílászáró-cserét az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban, 100 millióból fejezik be Rónay-kúria étterem padlásterét, ahol rendezvényteret alakítanak majd ki.

200 millióból fejlesztik a belvízelvezető rendszert, 127 millióból újítják fel a bölcsőde épületét, s a helyi gazdaságfejlesztés érdekében 50 millióból újítják fel és bővítik a helyi piacot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest