20 kisgyermek gyűlt össze az iskolára felkészítő nyári táborra, amely a József Attila Városi Múzeumban zajlik. A leendő első osztályosok kézügyességet fejlesztő feladatokat is csinálnak.

Gajáta Fanni – Makó

Nemcsak a leendő bartókos gyerekek vesznek részt az iskolafelkészítő táborban, hanem minden általános iskolából érkeznek fiúk és lányok. A tanítók minden téren megpróbálják felkészíteni a kicsiket az első osztályra, ezért olyan feladatokat csinálnak, amellyel többek között a matematika és a magyar irodalom világába kalauzolják el a diákokat. A játékok sem maradnak el: különböző ügyességi feladványokkal kell megbirkózniuk a gyerekeknek.

Leczki Lilinek nem lesz ismeretlen a Bartók épülete, ugyanis egyik nagyobbik testvére odajár.  A 6 éves kislány már várja az iskola megkezdését.

– Idáig feladatokat oltottunk meg, rajzoltunk és színezőztünk – árulta el Lili. – Mi otthon nyaraltunk, sokat voltunk a medencében a tesóimmal.

A táborban Nadobán Zsuzsanna és Kőszeginé Szűcs Gabriella tanítók foglalkoznak a leendőbeli elsősökkel. Munkájukat Hajdú Emese, egykori bartókos diák és Varjú Dorina, 6. osztályos tanuló segíti. A péntekig tartó nyári foglalkozáson nem fognak unatkozni a gyerekek: még mézeskalácsot is fognak készíteni a hét folyamán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest