Hírek Térség

233 ezer gyűlt össze a palotai Varga Patrik Bencének

Jótékonysági koncertet rendezett a Csanádpalota Város Fúvószenekara a 2 éves Varga Patrik Bence részére. A kisfiú genetikai vizsgálatához több mint 200 ezer forint gyűjt össze.

Gajáta Fanni – Csanádpalota

A helyi Varga Patrik Bence részére tartott a Csanádpalota Város Fúvószenekara jótékonysági koncertet. A 2 éves kisfiú eltér kortársaitól: mozgásfejlődése elmaradt. A szülőknek 4 hónaposan tűnt fel, hogy valami baj lehet Patrikkal és az orvosok ezt alátámasztották. Azonban, betegségét még nem sikerült diagnosztizálni.  A kisfiú kora ellenére nem tud beszélni, menni és ülni sem.

A család számos városban megfordult – Szegeden, Budapesten, Debrecenben, Pécsett és még Barcelonában is jártak különböző orvosoknál – azonban pontos eredményt nem kaptak. Patrik hiába jár gyógytornára és rehabilitációs kezelésekre, állapota nem javul. Ezért a család  genetikai vizsgálatra szeretne eljutni, de ezt csak külföldön tudnák elvégeztetni. Ez alkalomból szervezett gyűjtést a fúvószenekar.

navigate_before
navigate_next

A zenekartól megtudtuk, hogy a pénteki jótékonysági hangversenyen 233 ezer forint gyűlt össze, amelyet átadnak a családnak. A telt házas koncertet álló vastapssal köszönte meg a közönség, illetve a család is.