Makó Színes

Színre léptek a színjátszó tábor növendékei

Már ötödik alkalommal rendezték meg a Kocsis György Színjátszó Tábort a városban. Idén 64 résztvevővel zajlott az ötnapos kurzus. A tanultakat szombat délután mutatták be a növendékek a Kelemen-ház színpadán.

Gajáta Fanni – Makó

Négy korcsoportban zajlott az intenzív munka a Kocsis György Színjátszó Táborban. Idén a 7-8 évesekből álló legifjabbakkal Papp Gabriella, a Szegedi Pinceszínház művésze foglalkozott, a 9-10 éveseket Komáromi Anett irányította, aki a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Szilágyi Annamária színművész, rendező, a Szegedi Nemzeti Színház művésze a 11-13 éves korosztály csoportját vezette, és ezúttal is Tege Antal színművész, rendező, a Békéscsabai Jókai Színház művésze kapta a 14-17 évesekből álló legidősebb csapatot. Mellettük Varga József balettmester is foglalkozott a növendékkel: a színpadi mozgást tanította a VargaBalett Táncműhely atya.

Idén Makóról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Budapestről is érkeztek résztvevők. Borka Zsombor már 3 éve él a fővárosban, azonban egykor a VargaBalett Táncműhely tanonca volt. A fiatal fiút nagyon vonzza a színészkedés.

– Izgulok, amikor a színpadra lépek. Szerintem, a rutintól függ minden: minél többet lépsz fel, annál kevésbé fogsz idegeskedni – véli a fiú. Első szerepét óvodában kapta. A 17 éves fiú a legidősebb csapatban játszott és visszatérő táborozó is. – A színészettel szeretnék foglalkozni, bár más is vonz: az irodalom és a képzőművészet is vonz.

navigate_before
navigate_next

A  legkisebbek Lázár Ervin: A Négyszögletű kerek erdő meséiből összeállított produkcióval lépnek színpadra, az eggyel nagyobbak Komáromi Anett segítségével La Fontaine történettel  készülnek. Szilágyi Annamária csoportja a Ludas Matyi bemutatására készül, Tege Antal pedig Goldoni: Chioggiai csetepaté című darabjának feldolgozására vállalkozott a legnagyobbakkal.