Hírek Térség

Ifjú focisták avatták az új palotai pályát

Csanádpalotai és apátfalvi gyerekek játszották az első mérkőzést a műfüves focipályán. A városnapokon adták át a település díszpolgári címét is, amelyet idén Fejes Ferenc pedagógus kapott.

Nagy Szabolcs – Csanádpalota

Zászlófelvonással kezdődött a csanádpalotai városnapok második napja, a település főterén tartott ünnepségen fellépett a nemrég újjáalakult fúvószenekar is. A város polgármestere az ünnepségen kiemelte, komoly munka áll még a városvezetés előtt, de az elmúlt időszak fejlesztései sok itt élő számára tette könnyebbé az életet.

– A várost a benne élők töltik meg élettel, a gondoskodó családok, a nyugalmat és bölcsességet sugárzó idősek, és a gyermekek. Az itt élők többsége tudja, csak úgy lehet fejlődni, ha minden napot komolyan veszünk, kihasználunk, úgy kelünk fel, hogy a településért a közösségért küzdeni kell. Történjen bármi, azt a célt tűztük ki, hogy még inkább élhetővé tesszük a települést, megszépítjük, korszerű körülményeket teremtünk – fogalmazott Nyergesné Kovács Erzsébet.

A művelődési házban tartott ünnepi testületi ülésen  átadták a város idei díszpolgári címét is, amit a képviselő testület döntése alapján Fejes Ferenc pedagógus vehetett át.

– Amikor megkaptam a meghívót eléggé elérzékenyültem, ahogyan most is. Nem számítottam erre az elismerésre. Jövőre lesz 50 éve, hogy ide költöztem, úgy érzem sikeresen beilleszkedtem, élvezem az embereknek a bizalmát. Nemrég megkérdezték tőlem elégedett vagyok-e az életemmel. Azt mondtam igen, becsülettel felnőtt dolgozó gyermekeim vannak, akik szeretettel vesznek körül, tanári munkám során számos gyermeknek adtunk útravalót, amivel elindulhat az életbe, és a település fejlődésében is részt vehettem – köszönte meg a városnak az elismerést Csanádpalota legújabb díszpolgára.

Elkészült a település új, 20×40 méteres műfüves focipályája is, amely 32 millió forintból valósult meg, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával.

– Ez a közösségi tér, a nemrég átadott sportcsarnokkal együtt a csanádpalotaiakat szolgálja. A felnőtt csapatot is, de ami ennél még sokkal fontosabb, hogy az ifjú labdarúgók sportolási lehetőségét is. Köszönjük a városnak, hogy az önrész biztosításával lehetőséget teremtett ennek a pályának a megépülésére, kérem önöket, vigyázzanak ezekre az ifjú labdarúgókra és erre a közösségre – mondta el a pálya átadásán Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatóságának vezetője.

navigate_before
navigate_next