Makó Programok Színes

Négy darabot játszanak a makói színjátszó tábor résztvevői

Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban. Szombaton előadásokkal adnak számot a tanultakról a résztvevők. Képünk a tavalyi táborban készült.

MH-Makó

Rekordszámú, 64 jelentkezővel zajlik idén a Kocsis György színjátszó tábor Makón. A kiváló színművész 10 éve távozott az élők sorából, és sorrendben ez az ötödik tábor, amely a nevét viseli – így kívánnak az egykori kollégák emlékezni a vérbő humorú, makói származású pályatársra. Az egy hetes intenzív színpadi munka négy korcsoportban folyik, neves és ismert szegedi színművészek vezetésével. A záró előadáson mindegyik társaság számot ad a tanultakról: egy-egy rövid előadással készülnek a szombat délutáni bemutatóra.

A minden eddiginél nagyobb érdeklődés miatt a programot szervező VargaBalett Táncműhelynek az augusztus 7-i kezdés előtti hetekben kellett még egy kurzusvezetőt megnyerni a közös munkához. Így idén a 7-8 évesekből álló legifjabbakkal Papp Gabriella, a Szegedi Pinceszínház művésze foglalkozik, a 9-10 éveseket Komáromi Anett irányítja, aki a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Szilágyi Annamária színművész, rendező, a Szegedi Nemzeti Színház művésze a 11-13 éves korosztály csoportját vezeti, és ezúttal is Tege Antal színművész, rendező, a Békéscsabai Jókai Színház művésze kapta a 14-17 évesekből álló legidősebb csapatot. Mellettük Varga József balettmester is részt vesz a közös munkában, ő tanítja minden csoportnak a színpadi mozgást. Az egy hetes, intenzív elfoglaltságot jelentő táborba Makóról, Hódmezővásárhelyről, Békéscsabáról, Szegedről és Budapestről is érkeztek résztvevők, mind a négy korcsoport a Kálvin Téri Református Általános Iskolában tartja a foglalkozásait.

Az öt napos kurzus alatt komoly eredményéről augusztus 12-én, szombaton délután 2-kor adnak számot. A Kelemen Ház nagytermében a legkisebbek Lázár Ervin: A Négyszögletű kerek erdő meséiből összeállított produkcióval lépnek színpadra, az eggyel nagyobbak Komáromi Anett segítségével La Fontaine történettel készülnek. Szilágyi Annamária csoportja a Ludas Matyi bemutatására készül, Tege Antal pedig Goldoni: Chioggiai csetepaté című darabjának feldolgozására vállalkozott a legnagyobbakkal. A hagyományoknak megfelelően a tábor munkáját ezúttal is támogatta Kocsis György édesanyja. Az előadásokkal a gyerekek a makói származású színész emléke előtt is tisztelegnek. A szervezők minden érdeklődőt várnak a szombati előadásra!