Makó Térség

Makón ma lesz az extrém hőség utolsó napja

Ma még 38 fok meleg várható a makói térségben, holnap azonban már csak 32, majd gyors lesz az enyhülés.

MH-Makó

Miközben az ország nyugati felében tegnap többfelé is zivatar pusztított, addig nálunk maradt és ma marad is a kánikula. Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére péntekre is a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetést adták ki. Szintén a hőség miatt Baranya, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Lassanként kezd visszaszorulni a meleg délkelet felé; ekkor a Nyugat-Dunántúlon már 25 Celsius-fok alá csökken a napi átlaghőmérséklet, míg másutt marad a 27-29 fokos középérték. Az előrejelzés szerint a csúcshőmérséklet általában 32-38 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken csupán 29, 30 fok valószínű. Késő estére 22-30 fok közé hűl le a levegő.

Napközben a Dunántúlon több helyen lehetnek zivatarok, sőt, heves zivatarok is, melyeket jégeső, viharos (akár 80-100 kilométer/órás) széllökések és intenzív csapadék kísérhet.
A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

One Response

  1. Nem ártana, ha az illetékesek körülnéznének időnként a könyvtár mögött.

    Áldatlan állapot található a szemetes konténerek környékén, különösen hétvégén. A szállító cég csak néhány konténert ürít, ha megjelenik, de jelentős részét ott hagyja.

    Jó lenne a körmükre nézni.

Comments are closed.